samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Time to relax

We stellen vaak hoge eisen aan onszelf waardoor het vinden van rust en ontspanning niet altijd voldoende aandacht krijgt. Gelukkig is er een natuurlijke rustgever die steeds meer erkenning krijgt: Magnesium. Dit mineraal speelt onder andere een belangrijke rol in het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van slaap en het verminderen van stress.

Magnesium is van vitaal belang voor ons lichaam, omdat het betrokken is bij meer dan 300 processen. Het speelt een rol bij de energieproductie, de regulatie van spier- en zenuwfuncties, en de synthese van neurotransmitters die invloed hebben op onze stemming en slaap. Onderzoeken hebben aangetoond dat een tekort aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals slapeloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid en spierspanning.

Hier zijn enkele goede redenen waarom het tijd is om te ontspannen met magnesium:

Stressvermindering: Magnesium speelt een belangrijke rol bij het reguleren van onze stressrespons. Het helpt de productie van stresshormonen te verminderen en bevordert de ontspanning van onze spieren en zenuwen. Magnesium zorgt ervoor dat we beter kunnen omgaan met dagelijkse stressoren en een gevoel van welzijn bevorderen.

Verbeterde slaapkwaliteit: Een goede nachtrust is een onmisbare pijler voor onze algehele gezondheid en welzijn. Magnesium speelt een rol bij het reguleren van neurotransmitters die betrokken zijn bij slaap, zoals melatonine. Magnesium kan de kwaliteit van onze slaap verbeteren, zorgt ervoor dat we sneller in slaap vallen en dieper slapen. Zo voel je je de volgende dag verfrist en energieker.

Spierontspanning: Magnesium is belangrijk voor het ontspannen van onze spieren. Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierspanning, krampen en ongemak. Magnesium helpt bij ontspanning van spieren, vermindert pijn en bevordert het herstel na inspannende activiteiten.

Verbeterde stemming: Magnesium speelt een rol bij de productie van neurotransmitters zoals serotonine, die weer een grote rol spelen bij het reguleren van onze stemming. Magnesium kan een positieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid, stemmingswisselingen verminderen en ons gelukkiger en meer in balans voelen.

Magnesiumsupplementen zijn er in veel samenstellingen en toedieningsvormen, elk met zijn eigen unieke werking. Let er altijd op dat u altijd kiest voor een vorm die goed opneembaar is. Magnesium wordt gebonden aan een organische of anorganische stof, zodat het lichaam dit mineraal kan opnemen. De biologische beschikbaarheid, oftewel het deel dat onveranderd de bloedbaan bereikt, is hoger bij organische verbindingen. Het lichaam neemt organische vormen van magnesium dus beter op. Wij kunnen u uitgebreid adviseren over elke gewenste vorm en toepassing van magnesium.