samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

 • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
 • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
 • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Zomerserie

Deel VI: afdeling Kwaliteit

We naderen het einde van de Zomerserie. Vandaag een kijkje in de keuken bij de afdeling Kwaliteit, nadat we eerder langs zijn gegaan bij de afdelingen Aanvraag & Productontwikkeling, Inkoop, Productie Vast, Productie Vloeibaar en Verpakken Vast. Volgende week sluit onze afdeling Logistiek de serie af en is de cirkel rond. Maar niet voordat we het over een belangrijk kerneigenschap hebben gehad van DuSart: naast onze Dedicated to Service-belofte vormt het garanderen van kwaliteit een tweede rode draad tussen alle afdelingen door.

Wie zijn we?
Het kwaliteitsteam bestaat uit twee verschillende afdelingen: de Quality Assurance en de Quality Control. Deze afdelingen richten zich op een breedspectrum van kwaliteitshandelingen binnen DuSart Pharma. Dedicated to Service is ook binnen onze afdeling elke dag een zeer aanwezig motto. Wij doen net iets meer voor de klant. Zo staan we altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Denk bijvoorbeeld aan advies over verpakkingsmaterialen, grondstof keuzes, etiketteksten en toedieningsvormen. We werken hierbij nauw samen met de accountmanagers en de afdeling Productie om het eindproduct tot een succes te maken.

Wat doen we?
Het team Quality Assurance houdt zich bezig met:

 • Het controleren van grondstoffen aan de hand van wet- en regelgeving. Denk aan het toetsen of het gebruik ervan is toegestaan, contaminanten beheersing en in hoeverre het bewerkbaar is in het product.
 • Het opstellen van het receptuur van de gekozen samenstelling na goedkeuring van de klant voor de afdeling Productie.
 • Het onderhouden van het kwaliteitsbeleid. We zijn FSSC-22000 gecertificeerd voor de afdelingen Vast en Verpakken en werken volgens de GMP-normen voor de afdeling Vloeibaar.

Het andere team binnen de afdeling Kwaliteit is Quality Control, waarbinnen het kwaliteitslaboratorium valt. Het team Quality Control houdt zich bezig met:

 • De controle op bulken. Voordat een vloeistof of tablet/capsule wordt ingepakt/verpakt tot eindproduct, controleert het lab of alles binnen de specificaties valt.
 • De controle op binnengekomen goederen. Het laboratorium controleert alles wat nodig is voor het eindproduct. De controle richt zich op:
  o Grondstof niveau. Hier testen wij de kwaliteit door middel van verschillende analyses, bijvoorbeeld via Infrarood of dunnelaagchromatografie.
  o Verpakkingsmaterialen. Deze controleren wij altijd aan de hand van een goed gekeurde referentie die wij hebben ontvangen van onze leverancier of klant.

Kim van afdeling Kwaliteit: Wat het werken op het kwaliteitslaboratorium zo leuk maakt, is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je ziet hier zo’n beetje alles voorbijkomen wat nodig is voor de producties. Het verschilt per dag waar we mee bezig zijn. Zo draaien we een hele dag door DLC of zijn we de andere dag binnengekomen etiketten aan het controleren. Noem het op en het is langs het laboratorium geweest. We hebben een zeer verantwoordelijke taak als afdeling Kwaliteit: pas als wij groen licht geven kan het productieproces van start en kan het uiteindelijke product naar de klant. Die verantwoordelijkheid, en het continu zoeken naar nóg betere kwaliteit van onze producten, maakt ons werk extra leuk!”