samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Darmbalans met acacia en baobab

Prebiotica zijn voedingsvezels (koolhydraten) die onverteerd ons spijsverteringskanaal doorlopen. Zij stimuleren de groei en werking van goede darmbacteriën en helpen bij herstel van de darmbalans. Vaak zien we inulinevezels voorbij komen als een van de hoofdingrediënten om het evenwicht in de darmen te ondersteunen, maar ook acacia- en baobabvezels zijn een uitstekende combi om de darmen weer in het gareel te krijgen!  Een korte introductie:

Acaciavezels zijn erg belangrijk voor een gezonde darmflora en een regelmatige stoelgang. Ze reinigen de darmen, stimuleren de groei van gunstige bacteriën in de dikke darm en zijn een voedingsbron (prebiotica) voor probiotica. Omdat vezels een verzadigende werking hebben, passen ze ook heel goed in afslankformules of in maaltijdvervangers. Daarnaast bevat acacia veel calcium, dit is weer goed voor de spijsvertering en helpt energie vrij te maken uit voeding.

De baobab bijvoorbeeld kent een rijke geschiedenis. In Afrika noemt men de baobab ofwel apenbroodboom de Tree of life. Een bijzondere boom, want hij gebruikt zijn dikke stam om in het regenseizoen water in op te slaan voor het produceren van vruchten in drogere tijden. Mens en dier maken al duizenden jaren dankbaar gebruik van alles wat de boom geeft. Naast dat de bast en bladeren vele toepassingen kennen, zijn de vruchten een ware superfood!

Bron van voedingsstoffen
Baobab is van nature rijk aan Vitamine C, calcium, magnesium, kalium, antioxidanten, aminozuren en voedingsvezels en kan vele gezondheidsvoordelen bieden:

– Oppepper voor je immuunsysteem en vermindering van vermoeidheid door het hoge gehalte aan vitamine C (baobab bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel)
– De hoeveelheid vezels helpen bij een goede spijsvertering
– Verbetering van de huid

De vezels uit zowel acacia als baobab zijn low FODMAP wat betekent dat deze vezels weinig korte keten koolhydraten bevatten en daardoor beter kunnen worden opgenomen door de dunne darm. Hierdoor veroorzaken deze vezels veel minder darmklachten (winderigheid, opgezette buik etc.) dan bijvoorbeeld inuline en FOS (fructo oligo sacchariden).

Kortom, baobab en acacia zijn zeer geschikt als prebiotisch poeder en laten zich gemakkelijk mengen in bijvoorbeeld vloeistoffen, smoothies en toetjes. Geïnteresseerd in een product met dit veelzijdige ingrediënt? We adviseren graag.