samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Nieuws

Op vakantie met probiotica!

Nu de vakantieperiode weer aanbreekt en er eindelijk weer buitenslands gereisd mag gaan worden, zijn de reisvoorbereidingen in volle gang. Vertoeven in een ander land betekent in veel gevallen ander eten, ander water, andere tijdzones en een ander klimaat. Al deze veranderingen vragen veel van ons lichaam en kunnen zelfs tot gezondheidsklachten leiden. Dit heeft dan vooral betrekking tot het spijsverteringsstelsel. Voedselvergiftiging en reizigersdiarree zijn veel voorkomende aandoeningen die veel voorkomen tijdens vakanties. En daar wordt niemand vrolijk van.

Wat kunnen we doen om onszelf te beschermen tegen deze vakantiedrama?
Het is belangrijk om goed op de versheid van voeding te letten: koop geen eten bij onhygiënisch ogende kraampjes en restaurants waar het eten slecht gekoeld wordt, en ruik en proef goed aan het eten alvorens je het opeet. Ook is bekend dat het drinken van kraanwater in veel landen niet verstandig is. Kies voor de zekerheid altijd voor flesjes mineraalwater die een verzegelde dop hebben. Kijk ook uit voor post mix frisdranken die vaak gewoon aangelengd worden met kraanwater.
Maar helaas zullen ziekmakende bacteriën in veel gevallen niet makkelijk herkend worden in voeding en dranken. Daarnaast kunnen darmklachten als obstipatie ook veroorzaakt worden door niet bacteriële oorzaken. Kunnen we iets anders doen om onze algemene weerbaarheid tegen deze micro-organisme en spijsverteringsklachten enigszins te versterken?

Ja! Probiotica kunnen helpen deze onaangename spijsverteringsstoornissen af te weren en kunnen zo een redder in nood zijn tijdens het reizen. Probiotica zijn vriendelijke bacteriën, waarvan de meeste van nature in onze darmen voorkomen. Probiotica zijn meestal een mix van verschillende bacteriën, waarvan Lactobacillus en Bifidobacterium de meest populaire zijn. Door interactie met de immuun cellen van het lichaam, helpen probiotica om de darm gezond te houden. Het nemen van probiotica kan helpen bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem en een soepele werking van het spijsverteringsstelsel. Probiotica vormen een beschermende barrière over de slijmvliezen van het darmkanaal en beschermen tegen het binnendringen van pathogene bacteriën in het lichaam via voedsel of water. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat probiotica effectief zijn bij schimmelinfecties, voedselvergiftiging en diarree (vooral reizigersdiarree).

Wanneer start je dan met het innemen van probiotica en welke vorm kies je?
Met de inname van probiotica moet minstens twee weken voorafgaand aan de geplande reis worden gestart. Hierdoor bouwt het aantal nuttige bacteriën in de darm zich op en vormt zich een sterke bacteriële flora. Het is echter belangrijk om de probiotica ook tijdens de reis te blijven gebruiken. Ook na de reis kun je het beste nog minimaal twee weken doorgaan met het gebruiken van de probiotica. Voor reizen worden over het algemeen probiotica met een CFU van 30 miljard aanbevolen. Dit betekent dat het probiotica supplement minstens 30 miljard levende bacteriën kiemen per dag inname bevat. Het beste kan gekozen worden voor een probiotica-supplement dat bestaat uit een mix van diverse Lactobacillus en Bifidobacterium stammen.