samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Zomerserie

Deel V: afdeling Verpakken Vast

Vandaag alweer deel vijf van onze zomerserie. De afgelopen twee weken bespraken we de productie van vaste en vloeibare producten. Vandaag krijgen we een kijkje in de keuken van de volgende afdeling in het proces: de afdeling die de vaste producten verpakt. De afdeling Verpakken Vast zorgt ervoor dat alle capsules, tabletten en poeders verpakt worden in de daarbij behorende verpakkingen. En net zoals bij de vorige afdelingen gebeurt ook dit onder strenge voorwaarden.

Voordat de capsules en tabletten de afdeling Verpakken Vast hebben bereikt, zijn ze al verschillende controles ondergaan. Naar gelang de vraag van de klant worden de capsules/tabletten vervolgens verpakt in blister of pot.

De afdeling Verpakken Vast heeft de beschikking tot verschillende machines om de producten te verpakken:
• 2 blistermachines, de Noack en TR-100. Deze machines kunnen zowel capsules en tabletten blisteren in verschillende blistermaten.
• 2 uitvulmachines, de Swiftpack en TC-8. Deze machines kunnen zowel capsules en tabletten uitvullen in verschillende maten en potten.

Daarnaast heeft de afdeling nog een sleeve machine waar we potten kunnen voorzien van een sleeve met bijbehorende barcode en THT (houdbaarheidsdatum). Ook voorzien we de potten van een inductieseal zodat de klant gegarandeerd is van een goede afsluiting van de deksel.

Verpakken met de blistermachine
De blistermachine wordt onder leiding van onze Senior Technisch Specialist Radjkoemar Jarbandhan in orde gemaakt. De juiste maat van de blister, sluitfolie en vormfolie worden geplaatst. Het sealblok wordt voorzien van een chargenummer en THT. De blistermachine wordt ingedraaid en zo nodig aangepast. Als de machine klaarstaat voor productie worden door de productiemanager en de afdeling Kwaliteit controles uitgevoerd die in de daarbij behorende protocol staan. Deze controles worden altijd uitgevoerd door twee personen: het vierogen principe. Ook tijdens het blisteren worden er regelmatig controles uitgevoerd.

Als de capsules en tabletten geblisterd zijn, worden ze verpakt in omdozen of in een door de klant aangeleverde verpakking. De verpakkingen hebben ook weer verschillende controles gehad voordat ze gebruikt worden. Nadat de producten verpakt zijn, gaan ze naar de afdeling Logistiek die vervolgens zorgt voor de verdere afhandeling van de verpakking.

Verpakken met de uitvulmachine
De uitvulmachine wordt in orde gemaakt door onze operator. Hier worden dezelfde procedures gevolgd als hierboven. Het enige verschil met de blistermachine is dat bij de uitvulmachines de capsules en tabletten verpakt worden in potten.

Wie zijn de gezichten van de afdeling?
Peter is de productiemanager en geeft leiding aan de afdeling Verpakken Vast. Radjkoemar is Senior Technisch Specialist en heeft jarenlange ervaring in de branche. Hij zorgt voor het onderhoud en verhelpt storingen.
Honza is productiemedewerker en is gespecialiseerd in het sleeven van potten. Ania is verpakkingsmedewerker en draagt de verantwoordelijkheid voor de uitvulmachines.

Werken op de afdeling Verpakken Vast is uitdagend! Elke dag is anders. Het geeft altijd veel voldoening als we een productie klaarhebben en we met trots de verpakking naar de klant kunnen sturen.