samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

De kracht van rode gist rijst

Wist u dat rijst in China al meer dan 2000 jaar wordt gefermenteerd met de gist Monascus purpureus? Dit zorgt voor die kenmerkende dieprode kleur en de vorming van bioactieve stoffen – monacolinen -, waaronder Monacoline K. In Aziatische landen is rode gist rijst een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding en in de Chinese geneeskunde wordt het gebruikt om de spijsvertering te verbeteren, de bloedcirculatie te bevorderen en het hart te versterken. Maar ook in het westen zetten we het steeds vaker in als voedingssupplement.

Wat doet rode gist rijst voor je gezondheid?
Maar wat doet rode gist rijst nou eigenlijk voor de gezondheid? Wel, Monacoline K helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Het werkt hetzelfde als bepaalde cholesterolverlagende medicijnen: statines. Het enzym dat betrokken is bij de aanmaak van cholesterol in de lever, HMG-CoA, wordt hierdoor geremd. Maar let op: de inname van Monacoline K verlaagt ook de lichaamseigen aanmaak van co-enzym Q10, dat op zijn beurt weer energie opslaat en vrijmaakt in spierweefsel. Daarom is het nuttig om Q10 te suppleren en zo de incidentie van bijwerkingen als vermoeidheid en spierklachten te verlagen.

Rode gist rijst ondersteunt dus op natuurlijke wijze het behoud van het normale cholesterolgehalte in het bloed. De maximale dagdosering is vastgesteld op 2,99 mg. Wij leveren rode gist rijst in zowel capsules als tabletten. Wij combineren in onze supplementen in de regel de rode-gist-rijst met Co-enzym Q10 en kunnen deze uit voorraad leveren.